Kapcsolat   ·   Fórum
Projektről   ·   Ismertető   ·   Kedvezményezett   ·   Aktuális   ·   Sajtóközlemény   ·   Galéria
AKTUÁLIS
Öt héttel az átadás előtt
2010. november 17.

Soha nem látott tempóban, a terveknek megfelelően folyik a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájának és Barokk Istállójának felújítása. Október vége óta szerkezetkészek a megújuló terek. Elkészült a Lovarda Erzsébet-bejárójának faszerkezete és kőlábazata. A nagyteremben helyére került a kőburkolat, s már üzemel a elektromos hálózat. Elindult a padlófűtés. Befejeződtek a Lovarda új bejárata előtti terület – Schimmelhof –, mint reprezentatív fogadóterület földmunkái, elkezdték a legyezőmintájú végleges burkolat kialakítását. Végéhez közeledik a vizes blokkok gépészeti szerelése, s a Barokk Istálló emeleti és földszinti falrestaurációja. Az alapszerelések már mindenhol megtörténtek, a következő öt hét teendői között a felületképzések mellett légtechnikai és más gépészeti munkálatok szerepelnek. A Lovarda padlószintje alatt két, egyenként 80 négyzetméteres teremmel gazdagodott a terület, amelyek a pályázat lezárultával – 3D-s vetítőként – oktatási célokat szolgálnak majd.

A tendernyertes Reneszánsz Kőfaragó Zrt.-vel 2010. augusztus 26-án aláírt szerződés szerint augusztus 30-án megkezdődtek, és december 31-én befejeződnek a munkálatok. A Lovarda 638 négyzetméteres egybefüggő, oszlop nélküli tere – különösen ilyen reprezentatív környezetben – nem csak Magyarországon, de a régióban is ritkaság, amely hosszútávon is nemzetközi presztízsű protokollhelyszínné válhat.

A műemlék épület augusztusban megkezdett munkálatait is a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal hagyja jóvá és felügyeli.

Háttér 
A Gödöllői Királyi Kastély folyamatban lévő komplex fejlesztésének második ütemében a Lovarda és Barokk Istálló közel 1700 négyzetméteren újul meg. A kiemelt projekt tervezett összköltsége 1 milliárd forint. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kapott 900 millió forint pályázati támogatást a kisebbségi tulajdonos, Gödöllő Város Önkormányzata 100 millió forint összeggel, mint önerővel egészít ki. A „turisztikai vonzerő- és termékfejlesztés előmozdítását” célzó projektnek köszönhetően kialakuló multifunkciós térben úgy készül el főúri lovaskultúrát bemutató tárlat installációja, hogy gyorsan átrendezhető legyen kulturális és protokolláris térré. A projekt - amelynek megvalósítási szakaszában kerül sor az EU elnökséghez kapcsolódó rendezvényekre - 2011 végén zárul. A fejlesztés célja az épületegyüttes kulturális komplexum jellegének kiteljesítése.  

Királyi Kastély Uniós pályázati projekt Gödöllő Királyi Kastély renoválása Királyi-kert események Gödöllő restaurálás Barokk színház új kastélyszárnyak projekt 3D
HÍRLEVÉL feliratkozás
AKTUÁLIS
07.09.Felfedezésre váró újdonságokkal gazdagodott turisztikai kínálatunk a projekt eredményeképpen
01.09.Kedves Vendégeink!
10.20-23.X. Gödöllői Liszt Fesztivál
09.29.Gyerekek vették birtokba a Gödöllői Királyi Kastélyt
KMOP-2007-3.1.1/E-2008-0002
Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. komplex, környezetbarát üzemeltetését lehetővé tévő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése.
Kedvezményezett:
Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft.
  ·  www.kiralyikastely.hu

Disszeminációs folyamatok:
DFT-Hungária
  ·  www.dft-hungaria.hu
Copyright © 2021  ·  Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft.  ·  Minden jog fenntartva
DISSZEMINÁCIÓS
FOLYAMATOK
KÉSZÍTETTE