Kapcsolat   ·   Fórum
Projektről   ·   Ismertető   ·   Kedvezményezett   ·   Aktuális   ·   Sajtóközlemény   ·   Galéria
AKTUÁLIS
Folynak a felújítási munkák
2010. augusztus 02.

A Gödöllői Királyi Kastély Magyarország egyik legkedveltebb, fővároson kívül eső turisztikai látványossága. A Kastély 2000 négyzetméterén jelenleg is folynak a felújítási munkák a Reneszánsz Zrt által.

A körülbelül 1,6 mrd Ft-os nagyszabású program 2009 július 1-jén kezdődött két szárny felújításával, végezetül pedig a sörpince felújításának befejezésével. Az egykor a királyi gyermekek lakosztályául szolgáló két épületszárny restaurálásával a Kastély bővítheti látnivalói kínálatát. A Gizella- szárnyban folytatódik a Kastély történetét bemutató tárlat, kiterjesztve ezzel a Királyi Kastély állandó kiállítási területét, míg a Rudolf –szárny a múzeumi tevékenységeknek valamint időszaki kiállításokkal egybekötött interaktív bemutatóknak biztosít még több helyet. A szárnyak homlokzata 2009 november közepére készül el. Emellett felújítják az Erzsébet-teraszt és -lépcsőt, valamint átalakul és kényelmesebben látogatható lesz a már korábban felújított főépület is.

A természetvédelmi területnek nyilvánított Kastélypark egyes részei szintén felújítás alatt állnak. A beteg, vagy korhadt fákat kicserélték, visszaállítandó a kastélypark szépségét és a királyi atmoszférát, mely a második világháború után tovatűnni látszott. A felújításokat végző FŐKERT Parkfenntartó- Kertészeti és Szolgáltató Kft. 174 db fát, 50.000 évelőt, 10.000 db cserjét ültet el. A Park felújítása során a szökőkút is megújul és sétányok is épülnek.

A Kastélypark királyi pompáját 52 000 négyzetméterén nyeri vissza.

A fejlesztéseknek köszönhetően a Kastély még inkább család- és gyermek- baráttá válik, ezenfelül minden kastélybeli látványosság és szolgáltatás fogyatékkal élők számára való elérhetőségét is célozzák a munkálatok.

A Kastély fejlesztése Európai Uniós forrásból az Új Magyarország fejlesztési terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség irányításával és a Pro Regio közhasznú nonprofit Kft közreműködésével valósul meg.

A teljes felújítás tervezett befejezésének időpontja 2010 nyara.

Királyi Kastély Uniós pályázati projekt Gödöllő Királyi Kastély renoválása Királyi-kert események Gödöllő restaurálás Barokk színház új kastélyszárnyak projekt 3D
HÍRLEVÉL feliratkozás
AKTUÁLIS
07.09.Felfedezésre váró újdonságokkal gazdagodott turisztikai kínálatunk a projekt eredményeképpen
01.09.Kedves Vendégeink!
10.20-23.X. Gödöllői Liszt Fesztivál
09.29.Gyerekek vették birtokba a Gödöllői Királyi Kastélyt
KMOP-2007-3.1.1/E-2008-0002
Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. komplex, környezetbarát üzemeltetését lehetővé tévő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése.
Kedvezményezett:
Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft.
  ·  www.kiralyikastely.hu

Disszeminációs folyamatok:
DFT-Hungária
  ·  www.dft-hungaria.hu
Copyright © 2021  ·  Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft.  ·  Minden jog fenntartva
DISSZEMINÁCIÓS
FOLYAMATOK
KÉSZÍTETTE