Kapcsolat   ·   Fórum
Projektről   ·   Ismertető   ·   Kedvezményezett   ·   Aktuális   ·   Sajtóközlemény   ·   Galéria
KEDVEZMÉNYEZETT

A Gödöllői Királyi Kastély Kht. - illetve 2009. július 16-tól: Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit KFT. - tagjai, jelenlegi tulajdonosok: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., Gödöllő Város Önkormányzata, Mahill Mérnökiroda.

1994-ben a kastélyban még meglévő szükséglakások kiürítésre kerültek, megkezdődtek a generáltervezői és a felújítási munkák a Mahill vezetésével. Az 1995-ben felgyorsuló helyreállítással párhuzamosan erős marketingtevékenységgel a kastély már bekapcsolódott a hazai és nemzetközi turizmus vérkeringésébe. Az április- november között megnyitott és látogathatóvá tett műemlékegyüttest, illetve időszaki kiállításait több tízezer látogató tekintette meg.

A munkák koncentrálásával sikerült elérni, hogy az épület legszebb, központi szárnyainak helyreállításával és múzeumi-turisztikai hasznosításával olyan élő kastélyról beszélhessünk, amely évente 250-300 ezer látogató vonzásával idegenforgalmat teremt. Az 1996. augusztus 17-én ünnepélyes keretek között megnyílt szárnyakban a királyi enteriőröket bemutató szakgyűjtemény, rendezvénytermek, kávézó, valamint ajándékcentrum működik.

A múzeum 2001. őszéig 1.000.000 látogatót fogadott, míg a különféle rendezvényhelyszíneket, gasztronómiai szolgáltatásokkal kiegészítve közel 1.000 alkalommal vették igénybe. A kastély dísztermében és díszudvarán kulturális rendezvények kerültek megrendezésre.

A fölgyorsult helyreállítási munkák és a részlegesen már működő kastély képes volt megélénkíteni a helyi vállakozókedvet, illetve az üzleti alapozású, külső partnerekkel történő együttműködéseket is. Ahogy kezdett "csillogni" az épületegyüttes első U alakja, úgy növekedett az üzleti érdeklődés is a profitorientált hasznosítási formák iránt. A műemlékegyüttes mintegy 45-50 millió forint vállalkozói tőkét tudott bevonni a rehabilitációba.

A műemléki helyreállítás és felújítás szigorú szempontok szerint történt. Egyrészt maradandó és a következő ütemek során bővíthető infrastruktúrát kellett teremteni, a legkorszerűbb technikák alkalmazásával és bevezetésével (közművek, épület-felügyelet, stb). Másrészt igényes restaurátori munkával minden feltárt értéket meg kellett menteni, illetve speciális technológiák alkalmazásával megőrizni (falképek, burkolatok, stb).

Királyi Kastély Uniós pályázati projekt Gödöllő Királyi Kastély renoválása Királyi-kert események Gödöllő restaurálás Barokk színház új kastélyszárnyak projekt 3D
HÍRLEVÉL feliratkozás
AKTUÁLIS
07.09.Felfedezésre váró újdonságokkal gazdagodott turisztikai kínálatunk a projekt eredményeképpen
01.09.Kedves Vendégeink!
10.20-23.X. Gödöllői Liszt Fesztivál
09.29.Gyerekek vették birtokba a Gödöllői Királyi Kastélyt
KMOP-2007-3.1.1/E-2008-0002
Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. komplex, környezetbarát üzemeltetését lehetővé tévő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése.
Kedvezményezett:
Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft.
  ·  www.kiralyikastely.hu

Disszeminációs folyamatok:
DFT-Hungária
  ·  www.dft-hungaria.hu
Copyright © 2021  ·  Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft.  ·  Minden jog fenntartva
DISSZEMINÁCIÓS
FOLYAMATOK
KÉSZÍTETTE